Författare

Snart kommer uppföljaren

Jag följer dig - 21-02-2017

21 augusti släpps den fristående uppföljaren till Bevakaren: Jag följer dig. Jag har haft ambitionen att skriva en spännande roman med ett ännu högre tempo, med korta kapitel, cliffhangers i varje avsnitt och många vändpunkter.

Jag har också velat fördjupa karaktären Niklas Lund och gett honom chans att utveckla sina mer sympatiska drag. Hans nya sidekick, en kvinna som på nätet kallas Spanjorskan, tar fram det bästa inom honom. Tillsammans är de oslagbara som privatspanare – åtminstone så länge polismannen Per Mattsson kan hålla sig på avstånd …

Min nya bok fortsätter på temat öppenhet/slutenhet, men den här gången har jag valt att låta tematiken speglas i företagsvärlden. Boken kretsar kring populära begrepp som transparens, hållbarhet och socialt ansvar i dagens moderna företagskultur. Frågan jag ställer mig i min bok och driver den till sin spets är: Om ett företag av den här sorten står för sådan öppenhet och tar ett sådant stort ansvar för sin omvärld och sin personal – hur kan då en brutal hemlighet av det här slaget smyga sig in? Det handlar om en hemlighet som måste skyddas till varje pris …

 

Här följer en mer detaljerad beskrivning av boken:

Någon har stulit Niklas Lunds identitet på nätet

Niklas har två dagar på sig att ta reda på vem som utför besvärande aktiviteter i hans namn. Det är så lång tid som han är på permission från fängelset, där han sitter sedan han gått över gränsen som privatspanare.

Den okände personen skickar ett meddelande som lockar Niklas till ett hus i gamla hemstaden Eslöv. Plötsligt blir en kvinna mördad i samma hus, vid samma tillfälle.

Samtidigt inser Niklas att mördaren för en brutal kamp mot den företagskoncern som hans egen pappa startade en gång i tiden. Och mördaren är övertygad om att Niklas står på hans sida – utifrån den sanning som snart kommer att avslöjas.

För att förstå den hårdföra kampen måste Niklas lära känna både sin numera döda pappa och dennes företag på nytt – men också undersöka sin egen plats i historien. Med sig har Niklas sin nya allierade privatspanare – mest känd som ”Spanjorskan”. Mot sig har han polismannen Per Mattsson, som har sin egen agenda för att snabbt hitta mördaren.

Det verkar som att mördaren väckt gamla hemligheter till liv på IT-koncernens huvudkontor i Lund. Den fortsatta jakten på mördaren tar Niklas och hans bihang genom hela Skåne – med spår som leder ända till Thailand.

Frågan de måste ställa sig är: Hur kommer det sig att någon kunnat dölja en sådan hemlighet – när Niklas pappa skapat en modern koncern som står för total öppenhet?

JAG FÖLJER DIG är en fartfylld spänningsroman om konflikten mellan att följa i uppgjorda spår och behovet av att göra egna avtryck. Det handlar om den moderna, transparenta företagskulturen – där öppenheten leder till hemligheter som måste skyddas till varje pris.

Inga kommentarer ännu

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *