Författare

Om böckerna

Bevakaren (2015)

For personal and business use. Redistribution prohibited without credit to www.WithResolution.com

Vågar man lita på Niklas Lund?

Katarina har inget val. När hennes sambo Jonas försvinner under en nattvandring i Stockholm city finns bara en person som kan leda henne rätt i sökandet. Snart är hon i händerna på en okänd man som vet misstänkt mycket om den prostitution som Jonas ville bekämpa.

Spåren leder till slutna kretsar på internet, vilka Niklas Lund känner bättre än någon annan. Sedan han har misslyckats med att bli polis i den fysiska verkligheten utreder Niklas Lund istället brott på nätet, där en alternativ polis och domstol följer sina egna lagar i kampen mot den dolda brottsligheten.

När en man med koppling till en webbsida som hänger ut misstänkta brottslingar hittas mördad – då gör Katarina även en annan obehaglig upptäckt. Det visar sig att hon inte vet allt om Jonas. Och att Niklas Lund – mer känd under namnet Bevakaren – vet mer än hon kunnat föreställa sig.

Bevakaren är en spänningsroman om de stridande krafterna bakom ett öppet och slutet internet. Journalisten Dan Nilssons debutroman kom till sedan han undersökt prostitution i huset han då bodde i.

Jag följer dig (2017)

 Jag följer dig - 21-02-2017

Någon har stulit Niklas Lunds identitet på nätet.

Snart förstår Niklas att det är en person som känner honom, och som vill få tillträde till hans verksamhet som privatspanare på nätet. Men i vilket syfte?

Den första ledtråden får han när en kvinna blir mördad i Niklas gamla hemstad Eslöv. Det visar sig att mordoffret har koppling till IT-koncernen som hans pappa startat en gång i tiden. För att förstå mördarens motiv måste Niklas lära känna sin numera döda pappa och hans företag på nytt – men också konfronteras med sitt eget förflutna.

Tillsammans med sin kvinnliga motsvarighet bland privatspanare, ”Spanjorskan”, jagar Niklas mördaren genom Eslöv, Lund och norra Skåne – med spår som leder ända till Thailand. Frågan de måste ställa sig är: Hur kommer det sig att någon kunnat dölja en hemlighet i en modern koncern som står för total öppenhet? De två privatspanarna måste avslöja lögnen i företaget – innan mördaren skördar sitt nästa offer.

JAG FÖLJER DIG är en fartfylld spänningsroman som kretsar kring den moderna, transparenta företagskulturen – där öppenheten leder till hemligheter som måste skyddas till varje pris.

DAN NILSSON skriver rapp spänning kryddad med en nypa humor.

Metallskallar (2020)

Äntligen kan Sara få ett lugnt och harmoniskt liv tillsammans med sin ungdomskärlek Markus – om hon bara kan komma över sin medelålderskris. Kanske blir allt bättre om hon får lira hårdrock igen.

Markus söker samma lugn i sitt liv. Som nyskild tvåbarnspappa gäller det att få ihop vardagen. Men med Sara blir allting tvärtom ett smärre kaos när hon vill ta igen de förlorade åren och börjar konkurrera med hans hårdrocksband. Vem ska nu styra upp vardagen? Och det blir ju inte bättre av att de dras in i kompisarnas gamla kriser och de stökiga ungdomsåren gör sig påminda igen.

Men så en vacker dag tar Sara ett drastiskt beslut som ska rädda både kärleken, vänskapen och bandet – ett beslut som leder dem från hemkvarteren i Årsta till Sweden Rock Festival i Blekinge. Allt kommer att bli bra – om alla bara är med på hennes planer.

METALLSKALLAR är en relationsroman kryddad med humor, attityd och nostalgi där det mesta i livet definieras av rockmusik. Har hårdrockaren förändrats – eller är det världen runt omkring som inte längre är densamma?

DAN NILSSON har en bakgrund som journalist och hårdrocksrecensent.

Överlevarna på svarta heden

Världen är inte längre vad den en gång var. Människor har delat upp sig i olika folk och alla kämpar de för överlevnad.
Julia och hennes familj tillhör det som kallas ”det rädda folket”, men vill mer än något annat vara en del av ”det nya folket” som har fina marknader, ordentliga kläder och framför allt en tro på framtiden. Familjen har en plan för hur det ska gå till, men allt ställs på ända när Julia och hennes bror blir kidnappade av ”det gamla folket”.

I fångenskap växer Julias kamp mot den gamla världens värderingar, som hon anser förstört den här planeten, och för den yngre generationen. Och hon är inte försvarslös. Det rädda folket har nämligen en fördel: när de blir tillräckligt rädda har de en förmåga att bli odödliga. Men hur ska hon kunna vinna sin kamp så länge rädslan sätter hinder i vägen?

Dan Nilsson (1971-) är en svensk journalist och författare bosatt i Stockholm. Han debuterade 2015 och har skrivit såväl spänningsromaner som en roman om rockmusik, men på senare tid har ungdomslitteraturen tagit en allt större plats i hans författarskap.