Författare

Recensioner och läsarröster

Utdrag ur recensioner av Metallskallar

”Det här är en bok man gärna sträckläser. Ungefär som åldersspannet på Sweden Rock-besökarna, så tilltalar den nog både yngre och äldre, samt både kvinnor och män. Dan Nilsson behåller läsarens intresse, nyfikenhet och viljan att veta hur det ska gå, ända till bokens sista ord.” (Betyg 4/5)

/Anna Karlsson, Rocknytt, mars 2020

”Jag kan se mig själv och många andra i karaktärerna och jag tror att ni kan komma att uppskatta hur livet som vuxen hårdrockare beskrivs.”

/The Maloik Rock Blog, mars 2020.

”Metallskallar är rolig (i synnerhet om man gillar hårdrock), och lyckas samtidigt avhandla en del allmängiltiga ämnen. Intrigen är något krystad, men personteckningen är bra – även om huvudpersonerna emellanåt är mer än lovligt omogna.” (Betyg 3/5)

/Nils Ahnland, BTJ-häftet nr 6, 2020

”Jag tycker verkligen om den här boken! Dan Nilsson har verkligen fångat känslan att stå med ena foten i det välordnade vuxenlivet samtidigt som en annan del av en inte alls är redo att bli vuxen och vill dra iväg och (åter-)uppleva äventyr. (…) Boken innehåller en stor dos värme och kärlek, både mellanmänsklig och till en livsstil och musik. Den är både humoristisk och väldigt, väldigt allvarlig.”

/Boksann, april 2020

”Jag gillar det skarpt! Relationer, hårdrock, missförstånd, sorg och kärlek i en mix. Det är en intressant berättelse som spelas upp för mina ögon och det händer någonting hela tiden!” (Betyg 4/5)

/Lollos bokhörna, april 2020

”Jag måste erkänna att jag var fast redan på första sidan. Det beror nog dels på hur författaren målar upp hårdrockens betydelse för karaktärerna och att det går att känna igen sig så väl i karaktärerna. Jag hade definitivt velat bjuda dom på middag! Romanen är väldigt bra och särskilt bra om man även tycker om hårdrock.” (Betyg 4/5)

/Bokhyllanmin, april 2020

Utdrag ur recensioner av Jag följer dig:

”En spänningsroman som inte går att släppa innan den är slut. Slutet i boken blev en stor överraskning …” /Evas Bokblogg (Betyg: 5 av 6)

”Intrigen är både klurig och spännande och att själva händelserna och brottet kretsar kring den ’öppna’ företagskulturen känns väldigt aktuell.” /Boklysten

”Samtidigt som boken är seriös och väcker till eftertanke, är den skriven med glimten i ögat, upplever jag. Och det är nog den kombinationen som gör att jag gillar den så mycket!” /Boksann

”Boken är spännande och lättläst med hyfsat korta kapitel som gör att man vill läsa vidare.” /Evastinas Bokhylla (Betyg: 4 av 5)

 ”Jag följer dig är en lättläst och spännande berättelse och jag fram emot att få läsa mer om vad Niklas Lund råkar ut för i framtiden.” /Boklysten (2)

”Jag vill helt klart läsa mer om Niklas Lund och vad han kan hitta på.” /Bokraden (Betyg: 4 av 5.)

Utdrag ur recensioner av Bevakaren:

”Ett intressant nytillskott i den svenska deckarfloran.” /Kerstin Bergman (Svenska Deckarakademin), CrimeGarden.se

”Dan Nilsson har verkligen lyckats med att beskriva känslor hos karaktärerna. Boken är tidvis mycket spännande och inte långt ifrån en bladvändare. 4 av 5 i betyg.” /Svenska böcker

”Den är så spännande och en riktig bladvändare. Ta er tid och läs boken.” /Evas Bokblogg

”Intrigen är bra, med många intrikata trådar att dra i åt olika håll.” /Maria Neij, BTJ (BTJ-häftet nr 23, 2015 )

”Spännande & intressant!” /Jennies boklista

Läsarreaktioner om Bevakaren:

”Tack Dan Nilsson för fängslande läsning! Bevakaren rekommenderas verkligen vidare, en bladvändare med ett tema som stannar kvar i huvudet. /Ulrika Sturén, journalist

”Den här boken har jag i princip sträckläst de sista två hundra sidorna. Det hände oväntade saker som gjorde att jag snabbt ville veta slutet. I betyg får den 👍👍👍👍👍. Igenkänningsfaktorn var stor och gav mig ett gott skratt.” /@injaluna

”Tack Dan Nilsson för att de senaste dagarna varit ohemult spännande.” /Anna Lindvall, journalist

”Jag sträckläste Bevakaren.” /Camilla Eriksson, författare

”Väldigt spännande bok!” /Helene Rothstein, journalist